6 Ocak 2011 Perşembe

Masal Bölüm 3.

Bu aralar tek sevdiğim, dünlüğüm, dünde bitti ve yeni bir gün yeniden başladı. Kendime dair yeni bir teşhisle giriyorum bu güne. Ben gerçekten "politik" davranmayı beceremiyorum yada daha açık ifade etmem gerekirse insanların bu kadar iyi idare etmeyi nerden ve nasıl öğrendiklerini merak ediyorum. Niye herşeye tavşan gibi atlıyorum. Niye bende izleyip beklemeyi biraz olayları seyredip, derdi tasayı başkalarına bırakmıyorum. Niye her sorunu ben çözebilirmişim gibi davranıyorum. Neyse bu kritikleri danışmana saklayalım Gelelim Masalımıza....

K ile D. nin masalında gel git durumlar, iç tartışmalar, kavgalar başlamıştır. her ikisi de aynı soruları kendilerine devamlı suretle sormaktadırlar. Bu ilişki nereye gitmektedir ve sonu varmıdır. K. kadın olması dolayısıyla daha romantik ve duygusal tepkiler vermekte, sevdiği adamın bir gün kendisine açılacağını düşünmektedir. sabırsızlığı artmakta, beklentilerine bir tülü karşılık bulamamaktadır. İlişkileri her geçen gün dahada derinleşmektedir. Kimseyle paylaşamadıkları Anları anıları, karmakarışık düşünceleri paylaşmakta ve hayatta kendilerini anlayan başkaları olmadığını düşünmeye başlamışlardır.

K. yaşadığı bu ilişkinin giderek çıkmaz bir noktaya ilerlediğini farketmekte, bu durumun uyuşturucu etkisinden kurtulmak istemektedir. Farkındadır ki D. hiç bir zaman onu baktığı gibi bakmayacak. Kendi kendine bu durumu her anlattığında D. den uzaklaşmakta D ise bu ayrılık her yaşandığında içine kapanmaktadır. 

D. geçmişte K. ya söylemek istemediği bir sebeple tedavi görmüştür. Psikolojik olarak iyi durumda değildir ve pek çok şeyi, özellikle de K. ya dair herşeyi takıntı haline getirmektedir. Çok sevmektedir ve bunu farkettiği her dakika rahatsızlığı derinleşmektedir. K. ile geçirdiği her dakikanın her günün ayrıntısını bi yerlere not etmektedir. Hiç bir şeyi atlamak ve unutmak istememektedir. Ancak K. dan saklamaya çalıştığı şeyler, giderek canını acıtmaktadır.

D. K ile tanışmadan önce bulunduğu çevreden uzunca bir süre ayrılmasını gerektirecek bir ilişki yaşamıştır. D. nin yaşadıkları hep birbirine benzemektedir. Bir kadına sevgisini söyleyememekte, bunun söylenmeyecek kadar kıymetli sözcükler olduğunu düşünmektedir. Bir kere tutmuştur bir kadının elinden ve bunu bile sevgisini değersizleştirecek bir eylem olarak görmektedir. K. nın elini hiç tutmamıştır. Bir keresinde karşıdan karşıya geçerken yeltenmiş, eli eline değmiş ama elini tutmayı becerememiştir. 

K. D ile oturdukları bir gün kararlıdır ve artık söyleyecektir. Onu ne kadar sevdiğini, neden bu şekilde davrandığını anlamadığını olabildiğince açık söyler. D. anlamamış gibi davranmakta konuyu sürekli değiştirmektedir. K. çok üzerine gitmez ama D. nin kafasında K nın sözcükleri dolaşmaktadır. K. bu şekilde devam edemeyeceğini cümle aralarında hep söylemiş ve tercih noktasına geldiğini anlatmıştır.

Hikayenin başından bu yana yaklaşık 1 yıl geçmiş yine Ankara nın ayazında yürümektedirler. K. ya bir telefon gelir ve telefondaki ses ile sohbete başlar. K. yı arayan eski bir arkadaşıdır. Telefonu kapattıktan sonra D. nin konuştuğu kişiyi merak etmesi üzerine, " Çok önemli biri değil, eski bir arkadaş" der.D. nin kafası karışmıştır. Sohbet çok yakın iki arkadaş arasında geçiyormuşçasına sıcaktır ve kafasına takılmıştır.

aradan 1-2 hafta geçmiş ama D. nin kafasındaki soru işareti hala çengelinden asılı şekilde durmaktadır. K. ya bu durumu takıntı haline getirdiğini ve ona yalan söylediğini düşündüğünü söyler. K. ise duruma anlam veremez.

O günden sonra K. D. ye uzunca bir süre ulaşamaz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder